Veszprémi Triatlon Egylet

Ifj. Horváth László – EXTREMEMAN NAGYATÁD 2017

Egy kis beszámoló a szombati versenyről!

Huuu hol is kezdjem! Tavalyi kihagyás után megfogadtam idén nekivágunk újra ennek a távnak, bár tudtam megint sok szabadidő elmegy majd rá(kb az összes),de Laurával megbeszéltük, hogy megpróbálom újra, mert egyszerűen ezt nem lehet megunni!

Muszáj megcsinálnom megint és megint!!

Egyszerűen magával ragad az érzés és nem tudsz ellenállni.

Sajnos sok versenyen nem tudtam részt venni, mivel hétvégén rengeteg meló van, és hát az embernek van egy úgymond “kreditje”, amit bizonyos határokon belül tud csak kihasználni!!

Magyarul nem akartam hogy a kollégák engem szidjanak’ hogy “Na a Laci megint nem dolgozik mert versenyen van”!

Kenesén váltóztunk Laurával és sikerült megfertőznöm Td barátomat is, parádés volt, jó lökést adott!!

Megjegyzem, Füreden is ott leszünk ugyanezzel a váltóval, természetesen az elmaradhatatlan Száguldó Hópihe csapatnévvel, amit még A Nagy Jenci ragasztott rám a sítáborok alkalmával!!

 

Azt hiszem, ez éves beszámoló lesz 😂 😂 😂.

Jött Keszthely, nagyon jól sikerült! Szombathely is jól ment! Na de vissza Atádra!!

Csütörtökön nagyon szépen felfáztam, azonnal hívtam is a dr ironmaneket hogy segítsenek mert egyfolytában a wc-n ülök!

Ezútón szeretném megköszönni nekik is, hogy azonnal segítettek és még gyógyszert is szereztek, köszi Föfö és Géza!

Nem vagyok egy nagy gyógyszerbevevős de most muszáj volt!! Nagyon fájt!! Pénteken indultunk Atádra, szépen bepakoltunk, csak úgy lassan nyugodtan, Laura sokat segített meg Szabi is!

Odaértünk, szállás jo volt! Tekertem egy picit jól esett. Közös kaja este! Szombat reggel jól keltem, vártam a versenyt, bár aludni elég keveset sikerült de nem baj, mindig így megy ez!

Szerettem volna magamhoz képest jó időt menni, mert idén tényleg elég sok edzést sikerült belerakni!

Írtam is terveket hogy milyen időket szeretnék menni, volt 4 célidő!

Hát nem igazán találtam el a nekem kitűzött célt! Imádok számolgatni, kiírogatni hogy mit mikor kellene megcsinálni, dehát ez egy Ironman!! A verseny rajtja még mindig csodálatos, hihetlen érzés, amikor ott vagy ennyi ember között, és tudjátok valami oltári nagy bolondságra készültök!

Jó ott lenni! Mindenkivel pacsi, elköszönés!

Keresem Szabit hogy megköszönjem neki az egész évet, és hogy 2009-ben iderángatott, hogy tesizzek egy picit, erre itt rohadok azóta minden évben valamilyen formában!!

Persze a Szeretlek szón kívül nem sok mindent tudtam mondani mert úgy sírtam 😊.

Rajt előtt 2 perccel pedig jött Laura, neki megköszöntem hogy egész évben mellém állt és rengeteg edzésemen részt vett! Sokat köszönhetek neki is, bár lehet neki is annyit mondtam “csak”, hogy Szeretlek!! Na kezdődik a Rajt, a víz parádés mint mindig, imádok ott úszni! Lazán úsztam, nagyon jól esett, 1:30-ra ki is jöttem, meg voltam elégedve, ennél 5 perccel rosszabbra számítottam!

Reggel úgy döntöttem hogy az előtte nap megkapott 5 xl-es versenyruhában fogok úszni és majd átöltözöm, de aztán nem tettem, jó döntés volt, abban is tekertem le az egészet, persze csak azért hogy ne menjen az idő, de persze így is jó sokáig depóztam!!

 

Na jött a Bringa, amit nagyon szeretek, főleg az elejét, a 75 km-es kört, nagyon lehet menni ott.

De nem így történt. Kezdődött ott, hogy a felszállásnál a mögöttem levő fiatalember úgy meglökött hátulról a bringájával hogy az ülésem análisan magáévá tett, nagyon jo érzés volt, hirtelen fel se tudtam szállni a bringára annyira fájt, aztán valahogy felszálltam nagy anyázások közepette a bringára!

Jó, oké, elmúlt, na akkor hajrá, mondom minden oké, jól éreztem magam kb 10 kilométerig!

Hívtam is Laurát, mondtam neki, szívem ennyi volt valami gáz van olyan éhes voltam meg gyenge alig mentek a lábaim valamit nagyon elrontottam!

Eléheztem. Mondom magamba “te hülye vagy?” (ahogy a Jenci mondaná) 20 kilométer utána fel akarod adni?

Mit mondanak a többiek?? Hogy te egy bohóc vagy!! Játszod itt az agyadat.

Nem lehet ilyenkor feladni, oldd meg, gyerünk, csináld, jönnek a szurkolók, csak miattad utaznak ennyit. A Párod, aki végigcsinálta veled az egész évet, a tesód mit szól?

Minek mentél el Malagára edzőtáborba? Minek edzettél ennyit? Szedd össze magad!! Na aztán 25-nél a frissítő állomáson megettem kb mindent, banánt, csokit isot, mindent!!

Biztos szóltak a zöldségesnek hogy hozzon utánpótlást mert valami pufigolyó itt volt az előbb és megevett mindent!

Hát még utána sem voltam valami top-on, de még volt nálam is kaja, meg az 50-es frissítőnél még megettem ugyanennyit és jobban kezdtem lenni!

Mire beértem Nagyatádra már tudtam azt mondani hogy nincs megállás nem adom fel!

Tudom hogy megbeszéltük Szabival, hogy nem eszek szendvicset, de aztán annyira kívántam hogy szóltam Laurának, ő készített nekem kis falatkákat, nagyon kihúzott a slamasztikából!!

De még volt hátra 105 km amit nem mondanék kevésnek, de már jobban éreztem magam!

Még lement 35 km, megjelent Td, nagy erőt adott, be is kent naptejjel ugy ahogy kell, meg mondtam neki hogy fényképezzen mert jó képeket csinál, ezúton is köszi!

Laura pedig nyomta belém a kaját, a sót, az aminót, mindent, nagyon jól csinált mindent amit megbeszéltünk!!

Kimentem a következő 35 kilire, ami mindig nagyon rossz, 110-145 km-ig mindig nagyon rossz.

Na aztán elkezdett fájni a derekam is, a buzi felfàzás, meg a jó öreg fejfájás is megérkezett, úgyhogy nem mondanám hogy kellemes kilométerek voltak azok, de amikor visszaérkeztem erről a körröl, megláttam Anyut (aki ugy volt hogy nem jön le), ez olyan lökést adott m, úgy elkezdtem sírni hogy azt nem tudom elmondani.. amikor meglátod Anyukádat egy ilyen pillanatban áhhh az hihetetlen érzés nem lehet leírni!

 

Innentől fogva eldőlt, most már biztos nem adom fel! Itt köszönném meg Reninek és Petinek hogy lehozták Anyut, nagyon jó ötlet volt 🙏!

Az utolsó kör így már lement, elég hamar, rendesen ettem, ittam amit kell! Beértem a depóhoz és megjelent Nyüzge a családdal, még egy motíváló tényező, odaköszöntem azért egy morgennel 😎

 

A bringa összesítve 6:51 lett sajnos, 6:15 szerettem volna úgyhogy ez nem lett annyira acélos, de ez van, pedig megtettem mindent hogy jobb legyen!

Tudom nem ide tartozik, de még pisilni sem álltam meg hanem 4 szer belecsurgattam az újonnan vásárolt triatlonosmezbe! 🙈

Na mindegy. Depozás, átöltöztem, teljesen full hideg vízzel letusoltam!!

Számolgattam és csak számolgattam!! Ekkor 8:39-nél volt az óra. Az eleje már beért, én meg még maratont futok ..de zsííír 🤠.

A legjobb időm 14:50 Atádon. 14 órán belül szerettem volna menni de még a 13:30 se lett volna elérhetetlen – jo nem fogytam le tudom – pufi vagyok mindig is az voltam, de meg lehetett volna, na mindegy! Tehát 8:39-nél allt az óra és a legjobb Nagyatádi maratonom 6:16, az akkor 14:55, huha mondom valamit virítani kell magamnak, legalább a Nagyatádi legjobbam (14:50)legyen meg ha az egyéni csúcs már elszállt !!

Neki is kezdtem, ahogy a Mesterrel megbeszéltük, futok amíg bírom, aztán majd lesz valami 😂 😂!!

Soha nem vártam ennyire a futást amúgy, mindig az volt a mumus, de most valahogy a bringa volt nagyon rossz!!

Úgy voltam vele hogy új verseny a futàs, a többit lezártam, nem akartam csak úgy bebóklászni !

Fejfájás elmúlt, derékfájás elmúlt, úgy örültem neki! Ott volt mindenki, buzdított szurkolt, nagyon jó ilyen közegben futni vagyis csoszogni vagyis valami futó mozgást imitálni!

Higgyétek el a 7:30-as tempó is tud fájni nagyon – nagyon! Ekkora “óriásbaby” testet mozgatni nem egyszerű, de élveztem ennek ellenére!Futás közben csak arra gondoltam meddig bírom még.

Jöttek közben a vte társak, mindenkivel intés, odaszolások, és még a nagy Jenci is odaszólt mind a 2-szer amikor kb olyan tempóban haladt el melletem amit kb 100 méterig birok egy kemény résztávos edzésen hogy “Száguldó hópihe”!

Nagyon jó volt!!! 🙈

Kis Gyula is többször szurkolt hogy “hajrá Laci” (nem is tudtam hogy megismer)Muki is, Rónaszéki Hawaii Balázs, Maróti Vili, Tehel Tibi és nem utolsó sorban a Tovafutók meg az Inspi, áhhh meg mindenki!

Ilyen nagy nevek nekem, áhhh nem igaz, nagyon jól esett!

Meg az én kis szurkolócsapatom, ott álltak melletem végig. Laura olyan komoly frissítést varázsolt nekem oda, hogy rajzolni se lehetett volna jobbat!

Mentek a körök, a feléig jól álltam, aztán szép lassan kezdtem elfogyni de lelkes voltam.

A futáson egy hiszti nem volt, mosolyogva mentem szinte végig!!

Példát kellett statuálnom a váltósoknak, akik jövőre egyéniben csinálják, hogy áhh tök jó ilyenkor is ám, nem fáj 🙊

Az utolsó 3 körre pedig eljött velem az én szerelmem, Laura, aki egész évben mellettem állt, majdnem végig megcsinálta velem az egész edzéstervet, űzött hajtott, rengeteget segített, nem csak ezen a napon!

Örültem hogy jött velem mert úgy éreztem a végét vele kell megcsinálnom, úgymond akkor ünnepeltük meg az egész éves munkát, ami nagy lemondásokkal járt.

Tolt, itatott, masszírozott, hajtott, a végső pillanatig ott állt mellettem!

Köszi szívem, Szeretlek!

A futás így zajlott, sikerült 5:48-at futni, végül elég jól összekapartam magam, így Nagyatádon ez lett a legjobb időm, 14:26!

Nyüzge picurjaival, Bogyóval és Lilivel, na meg persze Laurával futottam be a célba, nagyon örültek neki a kis lurkók !

Így azért még van hova fejlődni de összességében elégedett vagyok!

 

Köszönöm mindenkinek aki ott volt és szurkolt, nélkületek nem ment volna!

 

Antmann Big Daddy Andris remélem jövőre odateszed magad nagyon!!

Váltók szép volt, különösen a Györgyikém!!Jenci Bravo, Baba te egy állat vagy,Sándor Norbi hihetetlen! Olivér tapsvihar, Zoli ügyes, Föfö a gép, Attila 💪🏿, Andi 👏🏿, Kóti köszönöm, Rezso kemény, Vasmatics villany 🤘🏿!!!

 

A szurkolóim pedig Álom: Kata,Bogyó,Lilli,Nyüzge,aludj fekve Peti,Rozs Cula, Anyukám,Szilvi,Td a Pihe, Györgyi, Ati (a fergeteges heti masszázsokért) és az én drága testvérem aki megmutatta ezt a gyönyörű sportot és kiáll melletem bármit is csinálok, meg hogy ilyen hülyeségre rávett, köszönök Neked mindent, a legjobb tetvér vagy a világon, Köszönöm 🤗(sírok most)!

 

Végül de nem utolsó sorban pedig szerelmemnek köszönöm és ne haragudj hogy a célkapuban nem úgy köszöntem meg ahogy kellett volna , de hidd el nagyon köszönöm hogy segítettél és hogy ott álltál mellettem egész évben vagyis inkább az elmúlt 3,5 évben ♥️!!!

 

Szeretek mindenkit puszi nektekU.i.: Tudom mindenki azt mondja hogy nem jó ez nekem, meg hogy kisebb távokon induljak, mert a testemnek ez nem túl jó, de én biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó!

 

5x Ironman lettem!! Te úristen beértem a Szabit ezzel a család már 10x Ironman!! De hol a vége???

 

Maradok tisztelettel, aludjatok fekve és Morgen, ja meg Álom! 🙏

 

Na puszi nektek a Száguldó Hópihe