Veszprémi Triatlon Egylet

Rónaszéki Balázs – Ironman Hawaii! 2017

IronMan világbajnokság előzetes (bővebben ha hazajöttünk, most jöhet a megérdemelt pihenés!):
Szóval 9:27:27. Korosztályos 20. (240 ből)! Abszolút 119 (2400ból)…
1:04:44
5:00:37
3:14:58
Max elégedettség, ennyi… Na jó egy kicsit bővebben:

Az egész hetet jellemző borongós idő elszállt reggelre, sehol egy felhő, pedig a hegytetőt szinte sose látni! Szél is feltámadt, esti esőtől pedig párás volt a levegő. De örültem neki: ez Hawaii, ez a VB, ide ez dukál!

Úszás: Szabival egy helyről rajtoltunk, jól elkaptuk a fonalat, de elég hamar elkapott a daráló. Tavaly ez nekem totál kimaradt: most már tudom miről beszélt a Réka…
Hooligans paródia jutott eszembe közben:
https://youtu.be/BoVwnChOYdk
Kaptam gyomrost, maflást, lengős megoldást! Nem baj, fejben tultettem magam rajta és sodrodtam az árral.
3 perccel rosszabb időt mentem mint tavaly, de lazán jöttem ki a vízből.
Ezúton is köszönöm Oroszlán Janinak, Felföldi Vikinek és Kenyeres Tibinek hogy ennyit dolgoztak a nem túl erős úszótechnikámon!

Bringa: pulzust elvesztette úszás közben az órám, egy darabig reménykedtem de nem jött vissza. Watt meg szerintem nem kalibrált jól mert gyanúsan alacsonyakat mutatott, de érzésre tudtam mi a jó, nyomtam hát így!
Aztán 1 óra után gondoltam újra inditom a rendszert, hátha és lőn csoda minden visszajött. Pulzus 150: optimális!
Közben Szabit utolértem és hát annyira osszeszoktunk hogy innentől együtt nyomtuk Kawaihae-ig.
Sok volt a bolyozós, de a bírók szórtak a buntiket: helyes!
Hawi-nak felfelé én megnyomtam és leráztam a bolyokat, innentől már szétszóródott a mezőny. Normálisan lehetett haladni!
Lefelé egy menetközbeni pisit elengedtem mert nem jött senki. Erre nem egy fotós tűnt elő a domb mögül és szépen lecsattintgatott.. köszi!
Visszafelé hiába jött az újabb oldal szembe szeles szekció, most felkészültem már rá és fejben összeraktam magam erre a részre. Itt nyertem szerintem sokat tavalyhoz képest!
Végül egy brutál jó 5 órás időt tekertem, és viszonylag fitten szálltam le a gépről!

Futás: első 2 km alapján nagyon jól meg tudom mondani hogy fog menni, így Csillának is jelezni tudom mire számítson. Szóval gyűjtöttem az impulzusokat és egy szenvedős, de nem rossz maraton rajzolódott ki bennem.
Az első 16km a városban vezet, sikerült is a 4:10es utazót felvenni, frissítésre brutálisan figyelve! 8km nél a gyomrom jelezte hogy a hőségben már nem megy az emésztés, uhogy gyorsan atestem rajta.
Jól ment, haladt de nem úgy mint tavaly, amikor szinte szárnyaltam.
Pulzus 145-150 optimális. Palani-n felérve jött a kissé korai holtpont, közben a gyomrom újra jelzett… Nem baj, újra atestem rajta.
A tempom viszont már lefelé is csak 4:45 volt, éreztem a hőséget, frissítőnél a jeges hordókba belemártottam a fejem: ez nagyon sokat segített!
Kb 3-4 km küzdelem után borúra derű és újra 4:10es tempóban roboghattam tovább. Élveztem, ment, haladt. Míg mások folyamatosan rogytak bele, lassultak, én mentem mint a gép 
Szabival az Energy Lab-nél üdvözöltük egymást, jó volt a mozgása: nagyon örültem neki!
Innentől “eseménytelenül” simán ment minden. Folyamatosan előzésben voltam és egyre jobban vigyorogtam, mert tudtam hogy innentől meglesz és mi az hogy meglesz! 9:30 on belül…
A végén még arra is tudtam figyelni, hogy se előttem se utánam ne jöjjön senki a befutó kép miatt, mint tavaly.. most bevallom csak ezért jöttem vissza! Na jó, nem teljesen… 
Teljes extázisban, eufóriában értem célba… Ez egy csoda még másodjára is! Nem lehet leírni…

Köszönöm mindenkinek aki szorított értem!

Különös köszönettel tartozom Csillának!!!

Hajrá VTE! Köszönöm a támogatásotokat!

Köszönöm a következő cégeknek, aki nagylelkűen támogatták a versenyemet:
– Continental Magyarország
– Bakony truck Kft
– Klíma centrum
– Macrotel.hu
– 575

Megse lett olyan rövid, remélem nem banjatok…
Képek később.

Most pihenés: ON