Veszprémi Triatlon Egylet

TTT a láthatáron

TTT a láthatáron

Amikor azt hiszem, hogy már nem érhet meglepetés és nincs lejjebb, mindig kiderül, hogy tévedtem. Az már rég óta világos, hogy nagyon durva népbutítás folyik a médiában, de amire az elmúlt napokban figyelmes lettem az még engem is kifilézett. Primitívebbnél primitívebb műsorok, óriásplakátok hirdetik, hogy hamarosan indul a DIKH Tv…mi van?! Ez most komoly?! De ez mind semmi, ugyanis megérkezett Lotfi Begi új „zenéje, a Casanova, ami a méltán híres Zoltán Erika sláger feldolgozása. Sokat gondolkoztam, hogy hallottam-e valaha ekkora sz@rt, de nem…ez a legalja….ízlések és pofonok, így megnéztem a kommenteket, hogy egyedül vagyok-e a véleményemmel, vagy másoknak is van még józan ítélőképessége. Van még remény! 100-ból 2-3 lehet, hogy fizetett hozzászóló gondolja csak úgy, hogy ez jó. Botrány, hogy milyen gyenge.
Ennyit a bevezetőről… 

Nagy szerencsémre itt van nekem a SPORT, a megmentő. Mindig ad kellő motivációt és biztosít új kihívásokat!

Jövő héten szombaton 11. alkalommal állhatok ott a gyékényesi tó partján. Elképesztő gyorsan repül az idő, szinte már rohan. Idén is készültem becsülettel, gyűjtögettem a perselybe, hogy legyen mit kivenni augusztus 10-én. Edzés, munka, edzés, munka, edzőtábor, edzés, munka, versenyek váltogatják egymást a felkészülés folyamán. Az én, remélem soha véget nem érő nagyatádi szappanoperám idei első említésre méltó momentuma a kenesei féltáv volt, ahol igaz foghíjas mezőnyben, de annál nagyobb nevek mögött sikerült az abszolút 3. helyet elcsípnem. Balázska a VTE versenygépe és a rutinos fiatal róka Vili aznap verhetetlen volt. Itt még minden flottul ment, éppen a hullám tetején szörföztem. De, ahogy az már lenni szokott, a hullámnak van egy olyan pontja is, ami a feneketlen mélység felé zúdul. Egy elég húzós és fáradt időszak közepén értem Keszthelyre, ahol meghoztam egy nagyon nehéz döntést. Úszás után feladtam a versenyt. A lábsérülésem csak „hab volt a tortán”, olyan mentális/kimerült állapotban voltam, hogy el sem szabadott volna indulnom. Gondolom nem vagyok egyedül az érzéssel, miszerint vannak jobb és rosszabb periódusok az ember életében, felkészülésében. Mondanom sem kell, hogy ez az utóbbi volt.
Légy pozitív, csak előre, megállíthatatlanul, mint a VTE expressz és akkor nagy baj nem lehet. Ezen gondolatmenet mentén haladva szépen lassan elkezdtem felkapaszkodni a magasba, ahol több a fény.
Második felvonás: Kaposvár113 A kenesei versenyhez hasonlóan a somogyi csapatás is hazai pályának tekinthető a családi szálak kapcsán, így kettőzött erővel estem neki a távnak. Föfö és Eli megalapozta a hétvége hangulatát, volt ott minden, mint a Gino majálisában. (Mondjuk itt jók voltak a programok, nem voltak köcsögök és a biztonság is rendben volt ) A felejthető úszás után Péter Attila megemlítette, hogy nem ez a legerősebb számom, de jövök majd fel, mint a talajvíz. Jósdát azért nem kell nyitnia, mert minden versenyen hasonló az ábra, de az általa említett forgatókönyvet megvalósítottam. Erős versenyzők mögött a 7-es rajtszámmal a 7. helyen értem célba. Elfáradtam, de jól esett. A főnök megint el3.14csázott!  Jobb volt, köszönöm ennyi. Az Ironmatek a verseny után azonnal kezdetét vette. Mindent kiszámoltunk még azt is, amit nem lehet. A végeredmény: ha Nagyatádon 15 percen belül leszek vele szemben a futás megkezdéséig van némi remény, amennyiben nem a büfében találkozunk a verseny után! Nyomjad Főnök!
A kaposvári verseny legpozitívabb hozadéka az volt, hogy végérvényesen átbillentett a megfelelő oldalra, ahol kék az ég és süt a nap. Kellő önbizalommal vértezett fel az utolsó periódusra, amelynek végén vár az a bizonyos cél az Extrememan téren.
A felkészülési versenyek utolsó állomása Zalaegerszeg volt, ahol szombaton sprint távon kormoltuk ki az elgémberedett virgácsainkat. Élvezetes, de kemény pályát hoztak össze a szervezők. A nap fénypontja mégsem az volt, hogy 6x fel tudtam totyogni a futópálya emelkedőjén, hanem a VTE Up versenyzőinek kiváló szereplése. A csapat fele most debütált az általunk oly nagyon kedvelt triatlonban. Remélem kitartóan menetelnek majd az ÚTON és legalább annyi örömet okoz majd nekik is ez a hihetetlenül szép, de annál keményebb sport, mint nekünk.

2019.08.10. OTT leszek!

Éljen a sport, gyerünk mozogni!

Üdvözlettel: Én (a Juventus szurkoló, aki egy wellnes triatlonista)