Veszprémi Triatlon Egylet

Versenyinformáció – Budapestman 2017

Kérjük, szánj időt az átolvasására!

1. RAJTSZÁM ÉS RAJTCSOMAG
A rajtszám, a chip és rajtcsomag átvételére a verseny hetében van lehetőség (szerdán, csütörtökön és pénteken).
➡️Maratonman Óbuda Futóbolt (Budapest, Pacsirtamező u. 3.)

Ugyanerre a verseny előtt szombaton, a Hősök terén található versenyközpontban is lehetőséged van, valamint vasárnap reggel 05:00 – 07:00-ig ugyanott, így azoknak is marad ideje a futófelszerelések leadására és a bedepózásra, akik csak vasárnap szeretnének feljönnia versenyre.

2. RAJTCSOMAG TARTALMA
➡️ Úszósapka // viselete a versenyen kötelező
➡️ Kulacs
➡️ Két zacskó // swim – kék, run – fehér
➡️ Rajtszám
➡️ Matricák
➡️ Kerékpárra és bukósisakra kerülő etikett

Ha nem saját chipet használsz, akkor 1000 Ft kaució ellenében biztosítunk számodra, amelyet a versenyt követően visszaváltunk!

3. MARTICÁK FELRAGASZTÁSA
➡️ Bukósisak egyik oldalára
➡️ Kerékpárra a nyereg alá
➡️ Kerékpáron a váz bal oldalára
➡️ Swim és Run feliratú zacskókra

4. SWIM ZACSKÓ (kék)
A verseny előtt be kell vinned a Lupa tónál található 1 sz. depóba. Ebbe tedd az úszás után a szemüveget, az úszóruhát és minden olyan tárgyat, amit mi átszállítunk az úszás után a Hősök terére a 2.sz. depóba.

5. RUN ZACSKÓ (fehér)
Ebben kell leadnod a futófelszerelésed a verseny előtt szombaton 9:00-20:00-ig, vagy legkésőbb vasárnap 5:00-7:00-ig között a Hősök terén, a 2. sz. depóba.
Ezt a zacskót a kerékpározás után a fogasról beviszed az öltözőbe ahol átöltözöl, majd ebbe kerül a kerékpáros ruházat, amikor végeztél, dobd a depó kijáratnál lévő ládába. A zacskókat a verseny végén a kerékpárral együtt adjuk ki részetekre.

6. BEDEPÓZÁS
Javasoljuk, hogy a verseny előtti szombaton 9:00-16:00-ig helyezd el kerékpárod a Lupa tónál lévő depóban. Vasárnap reggel a depó 6:00-8:30- ig lesz nyitva. A verseny előtti órát már a bemelegítéssel és a ráhangolódással töltsd! A bedepózás során a bírók ellenőrzik a kerékpárod fékeit, a bukósisakod, a kormányzáró dugókat és a matricákat.

7. NEOPRÉN ÉS KOMPRESSZIÓS SZÁRAK HASZNÁLATA
A vízhőfokot vasárnap reggel a bírók megmérik és döntenek a neoprén esetleges használatáról. A versenyen várhatóan– a vízhőfok miatt – a neoprén használata nem engedélyezett, kompressziós zokni és szár használatára csak az úszást követően van lehetőség!

8. RAJTIDŐPONTOK
➡️ 9:00 Pro férfiak rajtja
➡️ 9:05 Pro nők rajtja
➡️ 9:10 Age Group 18-34 férfiak rajtja
➡️ 9:20 Age Group nők rajtja (összes női Age Group versenyző)
➡️ 9:30 Age Group 35-75+ férfiak rajtja
➡️ 9:40 Váltócsapatok rajtja

A rajtzónába lépés előtt kötelező a CHECK-IN, azaz a chipkontroll. A zónába csak chippel és Budapestman úszósapkával rendelkező versenyzőket engedünk be!

9. KERÉKPÁR INFÓK
➡️ A Lupa tónál lévő depótól az aszfalt útig tartó 400 méteres szakaszon speciális remopla útburkolat lesz letéve, amely 2 méter széles. Ezen a szakaszon 15 km/h sebességkorlátozás és előzni tilos lesz érvényben.
➡️ Az első kilométeren a gáton haladtok, ahol lesznek fekvőrendőrök és pár éles kanyar amely figyelmet igényel.
➡️ A Királyok útján az aszfaltburkolat nem tökéletes, a hibákat jelölőfestékkel felfújjuk.
➡️ A budai alsó rakparton a Halász utcától a déli fordítóig, majd onnan vissza BALRA TARTS SZABÁLY lesz érvényben.
➡️ Fordítók: Budai alsó rakpart végén // Halász utcánál // Alagút végén az Attila útnál // pesti alsó rakpart mindkét végénitt 180 fokban kell forduljatok, ezért a fordítók előtt sebességkorlátozás lesz érvényben
➡️ A Bajcsy és az Andrássy út kereszteződésénél kiemelt autós áteresztő pont lesz, kérjük, itt fokozottan figyeljetek és kövessétek a forgalomirányító rendőrök utasításait!
➡️ A Dózsa György úton az aszfaltburkolat nem tökéletes, a hibákat jelölőfestékkel felfújjuk.

10. BOLYOZÁSRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK
A kerékpározás során a bolyozás nem engedélyezett! A szabály megszegéséért a versenybírók 2 perces időbüntetést szabnak ki, amelyet a kerékpározás végén, a depóból kifelé kell a BÜNTETŐ ZÓNÁBAN (Penalty box feliratú sárga sátor) kell letölteni. Aki a büntetését nem tölti le, a versenyből kizárásra kerül!

11. FRISSÍTÉS
A versenyen a következő három ponton tudtok frissítést felvenni.
🚲
Kerékpáron, a budai alsó rakpart végén, a fordító után közvetlenül az állomás két végén:
➡️kulacsban vizet és izót adunk fel,
➡️ az állomás közepén pedig gélt, szeletet vagy banánt tudtok felvenni.
Kérjük a hogy az állomás elején a kulacsot dobd le, mi teli kulacsot adunk fel helyette.
👟
A városligetben, a futókörön, kb, 1000 méterenként tudsz majd frissíteni.
A két frissítőállomáson, amelyek mindkét irányban üzemelnek:
➡️ pohárban adunk fel vizet,
➡️ isót, gélt, energiaszeletet, banánt és sós paradicsomot ehetsz.
⚠️
Mind a kerékpáron, mind a futáson – a frissítőállomásoknál – táblával jelöljük a szemetelési zóna elejét és végét. Kérjük, csak itt dobjatok el szemetet, a zónán kívüli szemetelést a versenybírók sárga lappal büntetik. A futókörön, a váltózóna mellett van lehetőség az egyéni frissítő feladására.

12. VÁLTÓZÓNÁK
➡️ Úszás – Kerékpár (Lupa tónál az I. kerékpár depóban)
➡️ Kerékpár – Futás (Hősök terén a II. kerékpáros depóban)
➡️ Futás – Futás (a futókörön akár körönként is, a kijelölt váltózónában)
Az időmérő chipet ne felejtsd el átadni csapattársad részére! A futás végén a Hősök terénél a csapat többi tagjának van lehetősége a futóhoz csatlakozni, így közösen tudjátok majd átszakítani a célszalagot!

13. ATHLETS GARDEN
A célba érkezés után a Hősök terén lévő Athlets Gardenben tudod pótolni az elvesztett kalóriát és folyadékot. Az Oriolus Med jóvoltából érkezési sorrendben átmozgató masszázsra is lesz lehetőségetek.

14. KIDEPÓZÁS
A verseny végén a kerékpárok kiadása 13:00-tól, érkezési sorrendben történik a Hősök terén lévő depóban. Kerékpárt kizárólag rajtszám ellenében tudunk kiadni; kérjük, légy türelemmel az esetleges várakozáskor!

15. VISSZA TRANSZFER A LUPA TÓRA
A kerékpárok kiadását követően azon versenyzőket, akik a regisztráció során transzfert igényeltek, kerékpárjukkal együtt busszal szállítjuk vissza a Lupa tónál lévő parkolóhoz! A transzfer buszra a Műcsarnok melletti parkolóban érkezési sorrendben lehet majd felszállni. Teveink szerint két járatot indítunk, kb. 13:45 és 15:00 óra magasságában.
A buszra a helyszínen is tudtok jegyet váltani 4900 Ft ellenében.

16. PROGRAMTÁBLA
A verseny részletes programtábláját és kiegészítő programjairól itt olvashattok ➡️ http://budapestman.hu/budapestman-triatlon-ol…/programtabla/

17. SZURKOLÓK ÉS KÍSÉRŐK FIGYELMÉBE
➡️ A Lupa tónál a verseny napján reggel 6:00-tól a kísérők a jobb oldali strandra, ahol a verseny lebonyolításra kerül, 10:30-ig ingyenesen léphetnek be. Az úszást követően amennyiben maradni szeretnél, belépőjegy váltásra van lehetőség. A strandon csak kártyával vagy pénztárnál váltott chippel lehet fizetni a vendéglátóhelyeken!
➡️ A Hősök terén szurkolói zóna kerül kiépítésre, javasoljuk, hogy a Lupa tó helyett inkább ide gyertek és itt bíztassátok versenyzőket, mivel a Lupa tóról a Hősök terére normál forgalom mellett is kb. 30 perc autóval a menetidő, de a verseny napján ez a teljes zárás miatt akár több mint 60 perc is lehet.
➡️ A Hősök terénél, az ’56-osok terén korlátozott számban ingyenesen tudtok parkolni, innen a versenyközpont kb. 5 perc alatt érhető el, ahol óriáskivetítőn tudjátok követni az eseményeket.

18. ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
Abban az estben, ha nem tudsz személyesen jelen lenni, ajánljuk figyelmedbe élő közvetítésünket mely a StreamSport közreműködésével jön létre és elérhető az esemény weboldalán.

19. FOTÓK
Az eseményt követően a versenyen készült képeket ingyenesen töltheted le a budapestman.hu oldalról.

JÓ VERSENYZÉST KÍVÁNUNK!